ua en ru

Греції доведеться перейти на іншу валюту у разі відповіді "ні" на референдумі, - Шульц

Греції доведеться перейти на іншу валюту у разі відповіді "ні" на референдумі, - Шульц Фото: Мартін Шульц

При цьому глава Європарламент сподівається, що греки скажуть "так"

Греції доведеться перейти на іншу валюту замість євро, якщо на референдумі громадяни висловляться проти запропонованих кредиторами заходів. Про це голова Європейського парламенту Мартін Шульц заявив в інтерв'ю німецькій радіостанції, передає Reuters.

"Чи залишиться Греція, як і раніше в єврозоні після такого референдуму? Це, безумовно, питання, але якщо вони скажуть "ні", то будуть змушені ввести іншу валюту після референдуму, тому що євро буде недоступний в якості платіжного засобу", - сказав Шульц.

При цьому він висловив надію, що громадяни Греції погодяться на пропозиції кредиторів за підсумками референдуму.

"Коли хтось вводить нову валюту, він виходить з єврозони. Це те, що мені дають деяку надію, що люди не проголосують проти сьогодні", - заявив глава Європарламенту.

Нагадаємо, сьогодні у Греції проходить референдум за умовами угоди країни з міжнародними кредиторами. Громадяни повинні відповісти на питання: приймати чи вимоги кредиторів і продовжити політику жорсткої економії, або ж відмовитися від їх пропозиції.

Голосування на референдумі в Греції почалося в 7:00. Дільниці для голосування закриються о 19:00 за місцевим часом, попередні результати очікують близько 21:00.