ua en ru

В Греції призначений новий міністр фінансів

В Греції призначений новий міністр фінансів Фото: У Греції призначили нового міністра фінансів

Цакалотос є колишнім професором Оксфордського університету

У Греції призначений новий міністр фінансів - Евклід Цакалотос, який раніше обіймав посаду першого заступника міністра закордонних справ з міжнародних економічних питань. Про це повідомляє Российская газета з посиланням на місцеві ЗМІ.

Відзначається, що новий міністр фінансів Греції є колишнім професором Оксфордського університету.

Крім того, за інформацією ЗМІ, саме в якості міністра фінансів Евклід Цакалотос входив в "тіньовий уряд", який партія СІРІЗА сформувала ще в 2012 році.

Також відомо, що Цакалотос в останній місяць очолював команду грецьких переговірників в ході контактів з "трійкою" міжнародних кредиторів.

Відзначимо, Евклід Цакалотос народився в 1960 році в голландському місті Роттердам. Початкову освіту здобув в одній зі шкіл Лондона, а потім вивчав політичні та економічні науки, а також філософію в Оксфорді. Пізніше, в 1989 році, він отримав докторський ступінь. Одружений на британській економістці Хізер Гібсон. У 2012 році був вперше обраний у грецький парламент від партії СІРІЗА.

Нагадаємо, сьогодні, 6 липня голова Міністерства фінансів Греції Яніс Варуфакіс оголосив про свою відставку після проведення референдуму в Греції, згідно з результатами якого проти пропозицій міжнародних кредиторів висловилися 61,31% греків, за виступили 38,69% жителів країни.