ua en ru

У Греції проходить "день тиші" напередодні референдуму щодо вимог кредиторів

У Греції проходить "день тиші" напередодні референдуму щодо вимог кредиторів Фото: завтра у Греції відбудеться референдум

На референдумі громадяни вирішать, прийняти або відкинути умови європейських кредиторів про фінансову допомогу країні

За 24 години до початку референдуму щодо вимог міжнародних кредиторів до Греції, оголошеного прем'єр-міністром Алексісом Ципрасом, в країні триває "день тиші". У цей день будь-яка агітація, політичні мітинги і опитування щодо винесеного на голосування питання - заборонена, передає Радіо Свобода.

У неділю, 5 липня, у Греції буде проведено референдум, на якому громадяни вирішать, прийняти або відкинути умови європейських кредиторів про фінансову допомогу країні.

Учора, 3 липня, Європейський фонд фінансової стабільності (EFSF) заявив про те, що Греція є неплатоспроможною. У той же час, в Європейському стабфонді вирішили поки не вимагати термінового погашення кредитів від Греції, але і не відмовлятися від свого права на дії. EFSF міг би негайно звернутися в Афіни з вимогою негайно повернути в цілому майже 145 млрд євро.

Нагадаємо, 3 липня в Афінах відбулися зіткнення противників жорстких заходів економії, які необхідні для подальшого зовнішнього фінансування країни, з поліцією.