ua en ru

Кордон України перетнула чергова колона з "гумдопомогою" з Росії

Колони автомобілів МНС Росії з "гуманітарною допомогою" для Донбасу перетнули кордон України і прямують у бік Донецька і Луганська. Про це повідомив вранці заступник начальника Національного центру управління в кризових ситуаціях МНС РФ Олег Воронов, передає РБК.

"На двох прикордонних пунктах пропуску "Донецьк" і "Матвєєв Курган" в установленому порядку завершилося митне оформлення вантажів. Всі автомобілі перетнули кордон. Частина з них слід в Донецьк, частина - Луганськ", - сказав Воронов.

За словами заступника начальника МНС РФ, більше 80 машин везуть у Донецьк і Луганськ понад 700 т гуманітарних вантажів, серед яких мінеральні добрива і насіння для проведення весняних польових робіт, а також будматеріали для проведення ремонту пошкоджених будівель. У два регіону буде доставлено рівну кількість вантажів.

Відправку позачергових колон в МНС Росії пояснили складною ситуацією в Донбасі, пов'язаної з проведенням весняних польових робіт, великими руйнуваннями в населених пунктах, де спостерігається гострий дефіцит в будматеріалах для відновлення і житла, і соціально значущих об'єктів.

Нагадаємо, попередній "гумконвой" РФ прибув в Україну 13 березня.