ua en ru

ГПУ затримала голову РДА Херсонської обл. за хабар

ГПУ затримала голову РДА Херсонської обл. за хабар Фото: ГПУ затримала голову РДА Херсонської обл. за хабар

Глава району під виглядом боротьби з незаконною торгівлею вимагав та отримав від юриста однієї з сільських рад 130 тис. дол

Генеральна прокуратура України спільно з працівниками департаменту протидії злочинності в сфері економіки МВС України 12 серпня 2015 року за одержання неправомірної вигоди затримала голову районної державної адміністрації Херсонської області за хабар. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Голова району під виглядом боротьби з незаконною торгівлею на узбережжі Чорного моря за посередництва цивільної особи вимагав та одержав від юриста однієї з сільських рад неправомірну вигоду у сумі 130 тис. доларів за непроведення перевірок торгівельних майданчиків та безперешкодну діяльність значної кількості приватних підприємців району.

Повідомляється, що за даним фактом ГПУ розпочате кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України. На даний час здійснюються невідкладні слідчі та процесуальні дії. Зазначені особи затримані в порядку ст. 208 КПК України.

Нагадаємо, у Чернігівській області затримали керівника РДА за хабар.