ua en ru

ГПУ порушила справу за фактом перешкоджання розслідуванню розстрілів на Майдані

ГПУ порушила справу за фактом перешкоджання розслідуванню розстрілів на Майдані Фото: Віктор Шокін

Кримінальне провадження відкрито за фактами перешкоджання працівниками МВС, ГПУ та СБУ розслідування злочинів

Генеральна прокуратура України (ГПУ) розпочала кримінальне провадження за фактами перешкоджання працівниками МВС, ГПУ та СБУ розслідування злочинів, скоєних під час Євромайдану. Про це на брифінгу заявив генеральний прокурор України Віктор Шокін, передає кореспондент РБК-Україна.

"Були встановлені факти навмисного створення службовими особами ГПУ, МВС, СБУ перешкод, знищення доказів та вчинення інших протидій під час проведення досудового розслідування саме цих кримінальних проваджень. У зв'язку з цим ГПУ внесла до ЄРДР дані про вчинення зазначеними службовими особами, мається на увазі, прокуратури, МВС, СБУ службових злочинів за ч. 3 ст. 365 КК (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, що призвело до тяжких наслідків)", - заявив Шокін.

За його словами, для розслідування кримінального провадження в ГПУ створено управління з розслідування злочинів, скоєних працівниками правоохоронних органів. В цьому управлінні три відділи, зокрема з розслідування злочинів працівниками органів МВС, СБУ і ГПУ.

З сьогоднішнього дня почнеться укомплектування даного управління, яке завершиться протягом декількох днів.

Нагадаємо, раніше Шокін анонсував реєстр кримінальних справ, пов'язаних з Євромайданом злочинів.