ua en ru

ГПУ внесла в Раду доопрацьоване подання на арешт Сергія Клюєва

ГПУ внесла в Раду доопрацьоване подання на арешт Сергія Клюєва Фото: Сергій Клюєв

ГПУ хоче оголосити Клюєва в міжнародний розшук

Генеральна прокуратура України внесла до Верховної Ради доопрацьоване, більш докладний подання на арешт народного депутата Сергія Клюєва. Про це заявив прокурор Генпрокуратури Владислав Куценко, передає "112 Україна".

"У новому поданні, яке сьогодні внесено генеральним прокурором, додана інформація про додаткову доказову базу, допитані ще були свідки, отримані додаткові документи, тобто доказова база стала більш грунтовною, і налічує додаткову інформацію", - зазначив представник ГПУ.

Він пояснив, що дане подання дасть можливість оголосити парламентаря в міжнародний розшук.

"Головне для нас сьогодні, щоб пан Клюєв був оголошений в міжнародний розшук... Для цього треба зняти недоторканність, тобто зняти згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання, арешт, після цього ми звернемося до суду, щоб він обрав запобіжний захід Клюєву, ми будемо наполягати на утриманні під вартою... ми додамо певні статті, і будемо вимагати оголошення його в міжнародний розшук", - сказав Куценко.

Нагадаємо, раніше генпрокурор Віктор Шокін пояснив, чому колишній лідер регіоналів Сергій Клюєв не був затриманий. За його словами, 16 червня 2015 ГПУ направила подання на затримання та арешт Клюєва, проте на той час парламент не розглянув це подання.