ua en ru

ГПУ повідомила про підозру 12 особам, причетним до розгону Євромайдану

ГПУ повідомила про підозру 12 особам, причетним до розгону Євромайдану Фото: ГПУ

Також у ГПУ розкрила подробиці штурму Майдану

Генеральна прокуратура України (ГПУ) повідомила про підозру 12 особам, причетним до діяльності "титушок" під час здійснення штурму Майдану під виглядом антитерористичної операції в центрі Києва у ніч з 18 на 19 лютого 2014 року. Про це повідомляє прес-служба Управління спеціальних розслідувань ГПУ у Facebook.

"Притягнуті до кримінальної відповідальності за вчинення злочинів стосовно протестувальників під час цих подій також "тітушки" та їх організатори. Зокрема, повідомлено про підозру 12 особам. Триває судовий розгляд щодо 4 осіб, 8 оголошено в розшук", - йдеться в повідомленні.

Також у ГПУ розкрила подробиці штурму Майдану.

"Безпосередній план силового розгону учасників мітингу, розроблений на виконання злочинної вказівки екс-керівництва держави спільно колишніми очільниками МВС України та СБУ, передбачав повну зачистку від мітингувальників Майдану Незалежності, прилеглих вулиць та проведення силової фази АТО в будівлі Федерації профспілок України. У свою чергу залучені "тітушки" після витіснення протестувальників до Михайлівської площі мали розсіювати їх і розганяти.

За таких обставин організатори чітко усвідомлювали, що вказані наміри призведуть до великої кількості постраждалих і жертв, але свідомо йшли на це. Умисно та грубо порушуючи вимоги Закону України "Про боротьбу із тероризмом", кожен з очільників органів внутрішніх справ і СБУ почав організовувати підлеглі йому органи, а також "тітушок" для досягнення злочинної мети, формально створюючи видимість організації та проведення АТО", - йдеться в повідомленні.

УПРАВЛІННЯ СПЕЦІАЛЬНИХ РОЗСЛІДУВАНЬ ІНФОРМУЄ У результаті напруженої роботи слідчих і прокурорів розкрито обставини ор...

Posted by Управління спеціальних розслідувань ГПУ on 9 октября 2015 г.

Нагадаємо, раніше ГПУ завершила розслідування в відношенні екс-глави управління СБУ, причетного до вбивств на Майдані.