ua en ru

ГПУ повідомила про підозру у держзраді 276 суддям у Криму

ГПУ повідомила про підозру у держзраді 276 суддям у Криму Фото: Генеральна прокуратура України

Зазначені судді досі не звільнені зі своїх посад в Україні

Генеральна прокуратура України (ГПУ) повідомила про підозру у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України) 276 суддів Автономної Республіки Крим. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГПУ.

"Зокрема, встановлено, що ці судді всупереч вимогам законодавства України, порушуючи присягу судді, після анексії Російською Федерацією півострова Крим з березня 2014 року почали здійснювати "правосуддя" в так званих судах Республіки Крим та протиправно приймати судові рішення. У листопаді-грудні 2014 року, відповідно до Указів Президента країни-агресора "Про призначення суддів федеральних судів", перейшли на службу в зазначені незаконно створені суди", - сказано в повідомленні.

"Цинізм дій цих "служителів Феміди" полягає в тому, що протягом майже всього 2014 року, ухвалюючи судові рішення "Ім'ям Російської Федерації", вони підтверджували легітимність цих рішень гербовою печаткою України", - відзначили в ГПУ.

У Генпрокуратурі додали, що зазначені судді досі не звільнені зі своїх посад в Україні і, як наслідок, користувалися недоторканністю, мали можливість вільно пересуватися по Україні.

Нагадаємо, в лютому 2015 р. ГПУ порушила справу щодо 413 екс-працівників прокуратури Криму, а в березні оголосила в розшук 76 екс-депутатів ВР Криму.