ua en ru

ГПУ повідомила про підозру голови Апеляційного суду

ГПУ повідомила про підозру голови Апеляційного суду Фото: Виктор Шокин

Шокін звернувся в Раду з поданням про затримання і арешт Чернушенко

Генеральна прокуратура України (ГПУ) повідомила про підозру голови Апеляційного суду Києва Антону Чернушенку у скоєнні тяжких кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 376-1 (незаконне втручання в роботу автоматизованої системи документообігу суду) і ч. 2 ст. 375 (постановлення суддею завідомо неправосудних судових рішень) КК України. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГПУ.

Крім того, генеральний прокурор Віктор Шокін ініціював перед Вищою кваліфікаційною комісією суддів України відсторонення Чернушенко від посади, а також звернувся з поданням до Верховної Ради України про надання згоди на затримання та арешт судді.

Зазначимо, прокуратура здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного втручання службовими особами Апеляційного суду Києва в роботу автоматизованої системи документообігу суду, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 376-1 КК України та винесення завідомо неправосудних судових рішень, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 375 КК України.

Нагадаємо, напередодні голова Апеляційного суду Антон Чернушенко пояснив походження великих сум в його кабінеті.