ua en ru

ГПУ розсекретила 103 з 227 матеріалів у справі Гонгадзе

ГПУ розсекретила 103 з 227 матеріалів у справі Гонгадзе Фото: Олексій Пукач

Генеральна прокуратура України (ГПУ) переглянула гриф секретності 227 матеріальних носіїв по справі про вбивство українського журналіст Георгія Гонгадзе і зняла гриф з 103 документів. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГПУ.

"На виконання ухвали апеляційного суду. Києва від 12 лютого цього року експертна комісія Генеральної прокуратури України здійснила перегляд грифів секретності 227 матеріальних носіїв секретної інформації, які містяться в матеріалах кримінальної справи за обвинуваченням А. Пукача. З 103 матеріальних носіїв гриф секретності знято. В режим "Для службового користування" переведений 91 документ", - йдеться в повідомленні.

Разом з тим, повідомляється, що частина слідчих дій по кримінальній справі щодо екс-керівника департаменту спостереження МВС Олексія Пукача, обвинуваченого у вбивстві Гонгадзе, ГПУ проводила на підставі засекречених матеріалів органів внутрішніх справ. Тому до роботи з їх розсекречуванню залучені експерти з питань таємниць МВС України. На підставі їх укладення знижено гриф секретності 33 матеріальних носіїв, із "Цілком таємно" та "Таємно".

Разом з тим учасникам процесу судом надана можливість для ознайомлення з нерозсекреченими матеріалами кримінальної справи.

Нагадаємо, Апеляційний суд Києва оголосив перерву до 19 травня 2015 р. у розгляді апеляції Пукача, засудженого до довічного ув'язнення за вбивство Гонгадзе.