ua en ru

ГПУ провела обшуки у "свободівців" у справі про розстріл на Майдані

ГПУ провела обшуки у "свободівців" у справі про розстріл на Майдані Фото: Сергій Горбатюк

Представники "свободи" проходять по справі як свідки

Генеральна прокуратура України (ГПУ) провела обшуки у представників ВО "Свобода" у справі про розстріл на Майдані Незалежності в 2014 р. Про це повідомив сьогодні заступник генпрокурора Сергій Горбатюк, передає ZN.UA.

"Мотивацією для такого порядку слідчих дій (обшук, допит, - ред.) було деякий приховування інформації щодо перебування цих осіб у готелі "Україна", - сказав він.

Також заступник генпрокурора повідомив, що ГПУ перевіряє інформацію про стрілянину по активістам Майдану з готелю "Україна".

За його словами, на даний момент троє "свободівців" проходять по цій справі в якості свідків.

Нагадаємо, вчора вранці проходили обшуки в квартирах заступників голови ВО "Свобода": колишнього віце-прем'єра України Олександра Сича, депутата Верховної Ради VII скликання Олега Панькевича та голови партійного суду Ігоря Янківа. Генпрокуратура викликала на допит 16 жовтня трьох членів партії "Свобода", у яких проводилися обшуки в зв'язку з розслідуванням розстрілів на Майдані.

Народний депутат від фракції "Блок Петра Порошенко" Сергій Лещенко пов'язує обшук у колишніх депутатів Верховної Ради України (ВРУ) від ВО "Свобода" з тим, що "свободівець" Ігор Янків є майстром спорту та інструктором зі стрільби, який під час подій Евромайдана проживав у готелі "Україна".