ua en ru

ГПУ запобігла відчуженню майна сина Януковича

ГПУ запобігла відчуженню майна сина Януковича Фото: Олександр Янукович

Київський суд наклав повторний арешт на акції банку Олександра Януковича

Генеральна прокуратура України (ГПУ) попередила можливість відчуження акцій ПАТ "Всеукраїнський банк розвитку", що належить сину екс-президента України Віктора Януковича Олександру. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГПУ.

"У засобах масової інформації поширюється недостовірна інформація про зняття арешту з коштів синові екс-президента України Януковича А. В. акцій ПАТ "Всеукраїнський банк розвитку", заарештованих за клопотанням Генеральної прокуратури України у квітні 2014 року. 14.04.2015 ухвалою Апеляційного суду міста Києва була частково задоволена апеляційна скарга уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів та з метою відновлення фінансового стану банку шляхом його продажу, знято арешт із належать підозрюваному Януковичу А. В. 100% акцій зазначеного банку", - сказано в повідомленні.

Однак, оскільки мета арешту (конфіскація майна обвинуваченого за вироком суду і звертання його в доход держави) не була досягнута, Державною службою фінансового моніторингу України на прохання Генпрокуратури були зупинені всі операції із зазначеними акціями.

"В той же день на підставі клопотання прокуратури слідчим суддею Печерського районного суду міста Києва на зазначені акції повторно накладено арешт. У той же час, оцінка діям суддів Апеляційного суду міста Києва буде дана в ході досудового розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому Генеральною прокуратурою України за фактом винесення завідомо неправосудної ухвали за ст. 375 КК України", - відзначили в прокуратурі.

Нагадаємо, вчора у ГПУ спростували зняття арешту з майна Януковича-молодшого.