ua en ru

ГПУ підозрює 7 росіян в незаконному утриманні Савченко

ГПУ підозрює 7 росіян в незаконному утриманні Савченко Фото: Надія Савченко

Серед підозрюваних - співробітники слідчого комітету росії, МЗС РФ і троє суддів

Генеральна прокуратура України (ГПУ) просить Генеральну прокуратуру РФ вручити підозру семи російським громадянам, які причетні до незаконного утримання української льотчиці і нардепа Надії Савченко на території Росії. Про це на брифінгу заявив замгенпрокура України Юрій Столярчук, передає кореспондент РБК-Україна.

"Генеральна прокуратура в офіційно передбаченому законом порядку в повній відповідності з кримінально-процесуальним законом та чинними міжнародними договорами звернулася з запитом до Генпрокуратури РФ з тим, щоб була надана правова допомога, у відповідності з якою і в межах якої здійснити повідомлення про підозру у кримінальному провадженні, щоб були вручені і роз'яснені права підозрюваних осіб", - заявив Столярчук.

За його словами, серед підозрюваних - сім громадян Росії, серед яких два співробітника Слідчого комітету РФ, троє суддів, високопоставлений чиновник МЗС РФ, а також громадянин Росії, який брав участь у затриманні Савченко та її транспортуванні через кордон.

Як повідомлялося раніше, у захисту української льотчиці Надії Савченко з'явився новий доказ її невинності. Суд над нею почнеться в закритому режимі завтра, 30 липня.