ua en ru

ГПУ підозрює першого "віце-мера" Горлівки в тероризмі

ГПУ підозрює першого "віце-мера" Горлівки в тероризмі Фото: Генеральна прокуратура України

Стосовно підозрюваного суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою

Генеральна прокуратура України погодила повідомлення про підозру першому заступнику так званого "мера" м. Горлівка Донецької області. Про це повідомили у прес-службі ГПУ.

Як зазначається, першого "віце-мера" Горлівки, затриманого 23 вересня в порядку ст.208 КПК України, підозрюють у сприянні діяльності терористичної організації "Донецька народна республіка" за ч.1 ст.258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) КК України.

Також повідомляється, що досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює Служба безпеки України.

"Встановлено, що підозрюваний за вказівкою голови терористичної організації ДНР Олександра Захарченка обіймав посаду так званого першого заступника "мера" окупованого терористами міста Горлівка Донецької області... на зазначену особу покладено функції з надання адміністративно-розпорядчих вказівок і відповідних документів Горлівської адміністрації ДНР", - йдеться в повідомленні.

Як зазначили в ГПУ, 23 червня ц.р. під головуванням затриманого чиновника було проведено засідання так званої Горлівської адміністрації ДНР, на якому він надав особисту вказівку підлеглим працівникам адміністрації, міської ради та іншим присутнім особам про неухильне виконання незаконних вимог представників керівництва терористичної організації про призов жителів м. Горловка до незаконних військових формувань.

Стосовно підозрюваного суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Досудове слідство триває.

Нагадаємо, наприкінці серпня міліція затримала "главу" Микитівської райадміністрації Горлівки.

На початку серпня бойовики ввели в Горлівці комендантську годину.