ua en ru

ГПУ підготувала подання про зняття недоторканності з трьох нардепів, - Луценко

ГПУ підготувала подання про зняття недоторканності з трьох нардепів, - Луценко Фото: Юрій Луценко

Депутатську недоторканність можуть зняти з Бобова, Дейдея та Лозового

Генеральна прокуратура Украни (ГПУ) підготувала подання до Верховної Ради України про зняття недоторканності з трьох нардепів. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко.

Так, Луценко повідомив, що після перевірки електронних декларацій Генпрокуратура, Спеціалізована антикорупційна прокуратура і Національне антикорупційне бюро України підготували подання про зняття депутатської недоторканності з народних депутатів Геннадія Бобова (група "Відродження"), Євгенія Дейдея ("Народний фронт") та Андрія Лозового (Радикальна партія Олега Ляшка).

"В ході спільної перевірки поданих електронних декларацій ГПУ, САП та НАБУ до Верховної Ради України підготовлені подання на зняття депутатської недоторканності з народних депутатів Геннадія Бобова (ст. 212, 366 прим. 1 КК України),Євгена Дейдея (ст. 368 прим. 2 КК України) та Андрія Лозового ( ст. 212, 368 прим 2 КК України)", - написав він.

В ході спільної перевірки поданих електронних декларацій ГПУ, САП та НАБУ до Верховноі Ради України підготовлені подання...

Опубліковано Юрієм Луценком 19 травня 2017 р.

Геннадій Бобов

Народний депутат, Герой України, екс-регіонал, а нині представник депутатської групи "Відродження", Геннадій Бобов на парламентських виборах 2014 року пройшов до Верховної Ради по одномандатному округу №196 Черкаси області.

Ще в січні ГПУ звернулася до Державної фіскальної службі (ДФС) з клопотанням про перевірку декларацій 9 народних депутатів, в діяльності яких ГПУ запідозрила ухилення від сплати податків.

altФото: Геннадій Бобов

Сам Бобов в електронній декларації про доходи за 2015 рік вказав 100 млн гривень готівкою і 2,5 млн доларів, а також 1,8 млн доларів своєї дружини. У той же час, за інформацією ДФС, з 1998 по 2015 рр. Бобов заробив 118,7 млн ​​гривень.

ДФС викрила Бобова в отриманні 17,4 млн гривень дивідендів від "АФ" Злагода "і ПП" Шанс "у 2015 році, які він не задекларував, і отриманні в 2014 році переказів від 40 фізосіб в розмірі 1-3 млн гривень кожен.

Бобову інкримінують ухиляння від сплати податків (стаття 212 ККУ) та декларування недостовірної інформації (стаття 366, прим. 1).

Андрій Лозовой

Заступник голови фракції "Радикальної партії Олега Ляшка" Андрій Лозовой пройшов в нинішнє скликання Верховної Ради другим номером в списку РПЛ.

Лозовой, також як і Бобов, потрапив в список народних депутатів, про перевірку декларацій яких ГПУ клопотала в січні.

altФото: Андрій Лозовой

Згідно з позицією обвинувачення, Лозовой в е-декларації за 2015 рік вказав 150 тис. Євро, 50 тис. доларів і 800 тис. гривень готівкою, а також перелік з 25 об'єктів цінного рухомого майна.

При цьому, у ДФС відсутня інформація про доходи Лозового з 2000 року. Офіційно ж є тільки дані за 2015 рік, згідно з якими Лозовой заробив 69,5 тис. гривень зарплати і отримав 80,5 тис. гривень на виконання депутатських повноважень.

Йому інкримінують ухилення від сплати податків і незаконне збагачення.

Євген Дейдей

Євген Дейдей став народним депутатом VIII скликання за списком партії "Народний фронт". Пізніше він увійшов до міжфракційного об'єднання "Депутатський контроль". Йому ГПУ інкримінує правопорушення за статтею 368, прим. 2 ККУ (незаконне збагачення).

altФото: Євген Дейдей

Нагадаємо. раніше повідомлялося, що Вищий адміністративний суд України відмовив народному депутату Олександру Онищенку у вимозі повернути депутатську недоторканність.