ua en ru

ГПУ не зібрала достатньо доказів для оголошення підозри Віктору Януковичу-молодшому

Генеральна прокуратура України не зібрала достатньо документів для оголошення підозри синові екс-Президента України Віктору Януковичу-молодшому. Про це заявив перший заступник генерального прокурора України Олег Заліско на засіданні комітету Верховної Ради України з питань запобігання та протидії корупції, передає кореспондент РБК-Україна.

"На даний момент ще не оголошено підозру: Олені Лукашенко, Віктору Януковичу, Сергій Кий, Олексію Азарову, Табачнику, Єфремову, Калініну. Не зібрано достатньо доказів для заяви слідства та подання в розшук. Але справи не закривалися. Розслідування триває", - заявив Заліско.

Він зазначив, що за цим особам триває слідство, правоохоронні органи продовжують збирати документи.

"Частина їх бізнесу, документів, які підтверджують про фінансової діяльності, вивезені в Крим або перебуває на території т. н. ДНР і ЛНР, де теж знаходяться документи, що підтверджують незаконну діяльність", - заявив заступник генпрокурора.

Заліско зазначив, що справи Януковича, Азарова, Табачника, Єфремова та інших не рік вели кваліфіковані юристи, тому схеми досить заплутані.

Нагадаємо, 12 січня 2015 р. Інтерпол оголосив у розшук екс-президента України Віктора Януковича, екс-прем'єр-міністра Миколи Азарова і ряд інших екс-чиновників.