ua en ru

ГПУ направила в суд справу про зловживання посадовими особами "Укрзалізничпостача" на суму понад 200 млн грн

Генеральна прокуратура України 12 серпня 2014 р. направила в Солом'янський районний суд Києва кримінальну виробництво з обвинувальними актами проти посадових осіб ДП "Укрзалізничпостач" про зловживання ними на суму понад 200 млн грн.

Генеральна прокуратура України 12 серпня 2014 р. направила в Солом'янський районний суд Києва кримінальну виробництво з обвинувальними актами проти посадових осіб ДП "Укрзалізничпостач" про зловживання ними на суму понад 200 млн грн. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури України.

"Головним управлінням нагляду у кримінальному провадженні Генеральної прокуратури України 12 серпня 2014 р. до Солом'янського районного суду м. Києва направлено кримінальне провадження з обвинувальними актами проти голови тендерного комітету ДП "Укрзалізничпостач" і його заступника за ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем)", - йдеться в повідомленні.

Генпрокуратура повідомляє, що в ході розслідування було встановлено, що протягом 2012-2013 років зазначений чиновник ДП "Укрзалізничпостач", а також його заступник, зловживаючи своїм службовим становищем в інтересах третіх осіб, не скасували конкурсні торги і укладення договорів на поставку продуктів нафтопереробки за цінами, що перевищують рівень максимальних ринкових цін. Внаслідок таких дій державним підприємством "Укрзалізничпостач" сплачені грошові кошти в завищеному розмірі на суму понад 200 млн грн, що мало негативні наслідки для держави.

Зараз голові тендерного комітету ДП "Укрзалізничпостач" та його заступнику повідомлено про підозру, до них застосовано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту та застави відповідно.