ua en ru

Держтелерадіо порівняло заборонені російські книги з "Майн Кампф"

Держтелерадіо порівняло заборонені російські книги з "Майн Кампф" Фото: "Майн Кампф" Адольфа Гітлера

У Держтелерадіо відреагували на "істерику" МЗС Росії про заборону книг

Державний комітет телебачення і радіомовлення порівняв заборонені до ввезення в Україну російські книги з "Майн Кампф" ("Mein Kampf") Адольфа Гітлера. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Держтелерадіо.

"Більшість зазначених у переліку російських "творів" сміливо можна прирівняти з "Майн Кампф" А. Гітлера з усіма наслідками, які з цього випливають", - йдеться в повідомленні.

У комітеті заявили, що в перелік заборонених в Україні книг увійшли "твори" ідеологів російського шовінізму, які "заперечують право українців мати свою державу, розпалюють міжетнічну і релігійну ворожнечу, виправдовують російську військову агресію проти України".

Держтелерадіо підкреслили, що діють у відповідності зі статтею 28 Закону України "Про видавничу справу", згідно з якою діяльність у видавничій справі не може бути використана на ліквідацію незалежності України, зміну конституційного ладу, порушення суверенітету і територіальної цілісності держави і т. д.

"Оскільки МЗС Росії, країни агресора, підняв справжню істерику щодо дій української влади, спрямованих на захист власного інформаційного суверенітету, то це означає, що Україна на правильному шляху", - впевнені в Держтелерадіо.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що Україна заборонила ввезення 38 книг антиукраїнського змісту.

У МЗС РФ моментально відреагували на цю заборону.