ua en ru

Наливайко: непідконтрольну територію Донбасу покриють FM-мовленням

Наливайко: непідконтрольну територію Донбасу покриють FM-мовленням Фото: відновлення радіомовлення на Донбасі

У планах - поетапне охоплення всієї території Донецької області

Державний комітет телебачення та радіомовлення України планує охопити FM-радіомовленням всю Донецьку область, включаючи непідконтрольні українській владі окуповані території. Про це сьогодні під час засідання колегії заявив голова Держтелерадіо Олег Наливайко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Розпочато технічне радіомовлення в FM-діапазоні Донецької області, яке буде поширюватися трьома передавачами на так звану сіру зону, і готується до встановлення передавач потужністю 25 кВт у Часовому Яру, призначений для роботи на середніх хвилях. У планах - повне покриття вільної частини Донецької області, поетапне охоплення всієї території Донбасу", - зазначив Наливайко.

Як уточнив РБК-Україна голова Держтелерадіо, запуск передавача планується завершити протягом двох місяців. "Ось щойно ми цей передавач запускаємо, а сподіваємося, що це десь протягом двох місяців, то повне (радіомовлення в FM-діапазоні, - ред.) буде", - наголосив чиновник.

Нагадаємо, на початку грудня Держтелерадіо заявило про початок FM-радіомовлення на окупованій території Луганської області. Зокрема, із 5 грудня 2015 року позивні обласного радіо "Пульс" в FM-діапазоні на частоті 105,9 доступні для жителів тимчасово окупованих територій у Первомайську, Кіровську і Слов'яносербську, а також у підконтрольних Україні містах Лисичанську, Сєвєродонецьку, Рубіжному та Кремінній.

Також зазначалося, що на повну потужність включено передавач у Станиці Луганській на частоті 99,5 МГц, тому сигнал радіостанції приймають не тільки у Станично-Луганському районі, але й в окупованому Луганську.

Раніше на звільненій території запрацювала FM-радіостанція "Голос Донбасу".