ua en ru

Держприкордонслужба України фіксує черги на адміністративному кордоні із Кримом

У контрольних пунктах в'їзду-виїзду на адміністративному кордоні з тимчасово окупованою АР Крим спостерігаються значні скупчення автотранспорту на виїзд. Про це повідомили у відділі по взаємодії зі ЗМІ адміністрації Державної прикордонної служби України.

"Причинами таких скупчень транспортних засобів є низька пропускна спроможність пунктів контролю і повільне оформлення транспортних засобів російською стороною. Так, сьогодні черги по вантажних транспортних засобах у контрольному пункті "Каланчак" складають 565 автомобілів, в пункті контролю "Чаплинка"- 360 автомобілів, "Чонгар" - близько 160 автомобілів", - йдеться в повідомленні.

Вантажівки, що слідують із Криму, співробітники Держприкордонслужби України та працівники митниці оформляють без затримки, тому черги на материкову частину України відсутні.

Державна прикордонна служба рекомендує водіям, у разі відсутності гострої необхідності, утриматися від поїздок у тимчасово окупований Крим до періоду зменшення навантаження в пунктах контролю.

Нагадаємо, напередодні в березні повідомлялося, що на адмінкордоні із Кримом із січня 2015 р. вилучено майже 6,5 млн грн, які правопорушники намагалися приховано вивезти на материкову частину України.