ua en ru

Держлісагенство: у 2015 році кількість пожеж у лісах збільшилася втричі

Держлісагенство: у 2015 році кількість пожеж у лісах збільшилася втричі Фото: пожежа у лісі

Всього Держлісагенством в поточному році було зафіксовано 826 випадків загоряння лісів

З початку 2015 року кількість пожеж у лісах збільшилася втричі, порівнюючи з 2014 роком. Про це заявив під час брифінгу голова Державного агенства лісових ресурсів України Олександр Ковальчук, передає кореспондент РБК-Україна.

"Всього Держлісагенством в поточному році було зафіксовано 826 випадків загоряння лісів. Із них 14 великих. Загальна площа загоряння складає біля 900 га. Порівняно з минулим роком кількість пожеж в галузі збільшилося майже в три рази", - сказав Ковальчук.

За його словами, особливо напруженою є ситуація в Луганській області, де найбільше пожеж в лісах виникає в зоні розмежування між підрозділами ЗСУ та ЛНР.

"Особливо напруженою ситуація є в Луганській області. В лісових масивах луганського обласного управління сталося 145 випадків загорянь. І пожежами пошкоджено більше 500 га лісу. Дані пожежі в основному виникають в зоні розмежування між підрозділами Збройних сил України та терористичними підрозділами ЛНР. Вчасно ліквідувати пожежі в цьому регіоні заважають постійні обстріли та заміновані території", - повідомив він.

Також він добавив, що Держлісгосп безкоштовно передав 15,5 тис. кубометрів деревини для фортифікаційних споруд в АТО.

"Безоплатна предача з балансу лісогосподарських підприємств на баланс Міністерства оборони України 17 тис. кубічних метрів деревини. Станом на сьогодні поставлено більше 15, 5 тис кубічних метрів. Даний обсяг був поставлено за останні дві неділі і поставки виконуються згідно з обговорюваних графіків", - сказав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Яценюк доручив провести навчання з пожежогасіння.