ua en ru

Держкіно заборонило українсько-білоруський серіал про чекіста

Держкіно заборонило українсько-білоруський серіал про чекіста Фото: кадр із серіалу

Анульовано ліцензію серіалу "Вовче сонце"

Державне агентство України з питань кіно (Держкіно) заборонив серіал українсько-білоруського виробництва "Вовче сонце". Про це йдеться в повідомленні прес-служби Держкіно.

"Державне агентство України з питань кіно в рамках виконання покладеного на нього завдання щодо захисту інформаційного простору України на підставі рішення Експертної комісії з питань поширення і демонстрації фільмів при Держкіно вирішило анулювати державне посвідчення та скасувати державну реєстрацію телевізійному серіалу "Вовче сонце" режисера З. Гінзбурга. Країна - виробник: Білорусь, Україна (2012)", - йдеться в повідомленні.

Серіал розповідає про чекіста Михайла Останине, якому вдається роздобути інформацію про вторгнення на територію СРСР почнеться вторгнення белоэмигрантских військ.

Державне агентство України з питань кіно у рамках виконання покладеного на нього завдання щодо захисту інформаційного пр...

Posted by ДержКіно України on 27 ноября 2015 г.

Нагадаємо, 5 лютого 2015 р. народні депутати підтримали у другому читанні та в цілому законопроект №1317 "Про внесення змін у деякі закони України щодо захисту інформаційного телерадіопростору України". Згідно із законом, під запрел потрапляє розповсюдження і публічне демонстрування фільмів виробництва Російської Федерації, а також тих, які пропагують правоохоронні органи, збройні сили, інші військові або силові формування РФ.