ua en ru

Держкіно заборонило ще 3 російські серіали

Держкіно заборонило ще 3 російські серіали Фото: Держкіно заборонило ще 3 російські серіали

Відомство анулювало прокатне свідоцтво серіалів "Платина", "Платина 2" і "Врятуйте наші душі"

Державне агентство України з питань кіно (Держкіно) анулювало прокатне свідоцтво трьох російських телесеріалів, серед яких "Платина", "Платина 2" і "Врятуйте наші душі". Про це йдеться у повідомленні відомства на Facebook.

"Згідно із Законом України "Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту інформаційного телерадіопростору України та Закону України "Про кінематографію", яким заборонено розповсюдження і демонстрування фільмів, що містять популяризацію органів держави-агресора або створення позитивного образу працівників таких органів чи радянських органів державної безпеки, Державне агентство України з питань кіно на підставі висновку Експертної комісії з питань розповсюдження і демонстрування фільмів при Держкіно України заборонило показ телесеріалів: "Платина", реж. - М.Алієв, 2005 р. (країна-виробник Росія), "Платина 2", реж. Алієв М., 2008 р. (країна-виробник Росія), "Спасіть наші душі", реж. Белевич К., 2008 р. (країна-виробник Росія-Україна)", - йдеться у повідомленні.

Згідно із Законом України «Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту інформаційного телерадіопростору Ук...

Posted by ДержКіно України on 1 вересня 2015 р.

Нагадаємо, Держкіно прийняло рішення анулювати прокатне посвідчення російського телесеріалу "Мисливці за караванами".