ua en ru

Держкіно заборонило черговий серіал російський

Держкіно заборонило черговий серіал російський Фото: Держкіно заборонило російський серіал

Прийнято рішення заборонити серіал "Ладога" для телетрансляції на території України

Державне агентство України з питань кіно (Держкіно) заборонило російський серіал "Ладога" для телетрансляції на території України відповідно до Закону України "Про кінематографію". Про це повідомляє прес-служба Національної ради України з питань телерадіомовлення (Нацтелерадіо).

Так, 24 березня Нацтелерадіо розглянуло результати позапланової перевірки ТРК "Студія "1+1" після скарг громадян Ковбика і Дацун щодо трансляції фільмів "Новорічний рейс"і "Ладога".


У свою чергу регулятор прийняв до відома результати перевірки і звернувся до Держкіно для ухваленням відповідних заходів.

Зазначимо, що запис трансляції телеканалом "1+1" російського телесеріалу "Ладога" (1 сезон, 2013 рік) було передано на розгляд Експертної комісії з питань поширення і демонстрації фільмів.

Комісія прийняла рішення заборонити серіал для телетрансляції на території України.

Крім того, Нацтелерадіо також звернулося в Держкіно щодо телетрансляцій на каналі ICTV - телесеріалу "Син батька народів" і фільму "Диверсант - 2. Кінець війни", на телеканалі "Україна" - серіалів "Жінка-зима", "Квіти від Лізи", "Школа проживання", на телеканалі "Інтер" - фільму "Поверни мою любов", "Вітряна жінка" і "Я буду чекати тебе завжди".

Нагадаємо, раніше суд дозволив регулятору анулювати ліцензію каналу ТВі.