ua en ru

У Держдумі РФ пропонують заборонити росіянам служити в "арміях країн-агресорів"

У Держдумі РФ пропонують заборонити росіянам служити в "арміях країн-агресорів" Фото: Держдума РФ

До осені будуть готові зміни в Кримінальний кодекс РФ

Депутат Держдуми Росії Євген Федоров готує до осінньої сесії проект закону про внесення змін до Кримінального кодексу РФ, яким пропонується в ст. 275 КК РФ "Державна зрада" інтегрувати нове положення, яке передбачатиме для громадян Росії покарання за службу у збройних формуваннях тих країн, які застосували щодо РФ, її громадян і компаній санкції чи інші дискримінаційні заходи, повідомляють "Ізвестія".

Як наголошується, щоб не потрапити під кримінальне переслідування на батьківщині, російським військовим легіонерам доведеться звільнитися з армій держав, які ведуть "агресивну політику щодо Росії".

"Ми опрацьовуємо питання зміни ст. 275 КК РФ, що стосується державних злочинів та регламентує відповідальність за надання фінансової, матеріально-технічної, консультаційної та іншої допомоги іноземному державі", - розповів депутат Федоров.

"Поняття "інший" ми вирішили конкретизувати ще окремим рядком, що стосується служби наших громадян в збройних формуваннях, включаючи і недержавні, наприклад військові компанії держав, діяльність яких спрямована проти безпеки РФ", - додав він.

Нагадаємо, Басманний суд Москви в п'ятницю, 17 липня, заочно заарештував депутата Держдуми РФ Іллю Пономарьова, який свого часу не підтримав анексію Росією Криму.