ua en ru

У Держдумі РФ планують "реабілітувати жертв політрепресій" в Криму

У Держдумі РФ планують "реабілітувати жертв політрепресій" в Криму Фото: Президент РФ Володимир Путін

Підготовлені поправки в закон "Про реабілітацію жертв політичних репресій"

У Держдумі Російської Федерації (РФ) планують реабілітувати жителів Криму, "які постраждали від політичних репресій" з боку української влади. Парламентарій Іван Нікітчук (КПРФ) підготував поправки в закон "Про реабілітацію жертв політичних репресій" в частині поширення дії закону на громадян Російської Федерації, які зазнали політичних репресій до 18 березня 2014 року на території Республіки Крим та Севастополя, передають "Известия".

Як наголошується, законопроект спрямований на захист кримчан, які зазнали "кримінального переслідування з боку України за їх проросійську позицію". Як заявив Нікітчук, в російському законодавстві відсутній правовий механізм реабілітації політичних засуджених за вироком суду іншої держави (України).

У преамбулу закону "Про реабілітацію жертв політичних репресій" законопроектом вноситься уточнення, що підлягають реабілітації жертви політрепресій не тільки за роки Радянської влади з 7 листопада 1917 року, але і після проголошення незалежності України, аж до того моменту, коли Крим підписав "договір з РФ про входження до складу Росії".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що дефіцит бюджету галузі охорони здоров'я в Криму на 2016 рік складе 10 млрд рублів.