ua en ru

У США заявили про несумісність закуплених Туреччиною російських С-400 з озброєнням НАТО

У США заявили про несумісність закуплених Туреччиною російських С-400 з озброєнням НАТО Фото: Хезер Науэрт (flickr.com-statephotos)

У Держдепі США впевнені, що російські С-400 не можуть бути придбані Туреччиною

Американська адміністрація продовжує висловлювати свою стурбованість у зв'язку з рішенням Туреччини про придбання у Росії зенітних ракетних систем С-400. Про це йдеться в повідомленні прес-секретаря Держдепартаменту США Хезер Науэрт.

За її словами, Туреччина не може купувати озброєння не сумісне зі зброєю НАТО.

"У нас виникли серйозні побоювання з приводу можливого придбання Туреччиною С-400. Згідно з домовленостями з НАТО, а Туреччина є членом альянсу - вона повинна купувати тільки те зброю та інші засоби, які сумісні з іншими партнерами по НАТО. Ми не вважаємо, що тут є сумісність", — сказала вона.

За словами Науэрт, американська адміністрація продовжить повідомляти про своїх сомнених з цього приводу турецькій стороні.

Раніше держсекретар США Майк Помпео застеріг свого турецького колегу по придбанню російської ракетної системи "земля-повітря". Він заявив, що Анкара може зіткнутися з санкціями, якщо купить С-400.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив, що Туреччина відкинула застереження з боку США щодо придбання в РФ систем протиповітряної оборони С-400.