ua en ru

У держбюджеті відклали необхідне для скасування віз електронне декларування на 2017 рік

У держбюджеті відклали необхідне для скасування віз електронне декларування на 2017 рік Фото: електронне декларування

За словами Чумака, про цей пункт нардепи не чули в сесійній залі

Електронне декларування, яке є головним обов'язком перед Євросоюзом в частині отримання безвізового режиму, відповідно до державного бюджету на 2016 рік, відкладене на наступний рік. Про це на своїй сторінці у соцмережі Facebook написав депутат Верховної Ради України Віктор Чумак.

"Не хотів починати рік із ‪#‎зради‬, але куди дітися, якщо тут ‪#‎зрадіще‬. В прийнятому законі про бюджет з'явився пункт, про який ніхто не чув в залі, не впевнений, що чули про нього і на засіданні комітету, але це перевіримо за стенограмою. Цей самий пункт відтерміновує на рік початок дії нової системи фінансового контролю... Щоб ви розуміли, що ця система передбачала декларування всіх активів декларанта в електронному вигляді, в тому числі і наявних цінностей та готівкових коштів", - підкреслив нардеп.

Чумак підкреслив, що таке оцінювання активів має унеможливити незаконне збагачення.

"Саме оцінювання активів повинно стати ґрунтом для визначення можливого незаконного збагачення і початком процесу перевірок стилю життя. Хтось, поки нам невідомий, хоче відтермінувати ці процеси ще на один рік. Але саме електронне декларування, а не фізичний початок роботи НАЗК є нашим головним обов'язком перед ЕС в частині отримання безвізового режиму", - сказано в повідомленні.

Не хотів починати рік із #зради, але куди дітися, якщо тут #зрадіще.В прийнятому законі про бюджет з'явився пункт про ...

Опубликовано Віктором Чумаком 4 января 2016 г.

Нагадаємо, видання Верховної Ради "Голос України" опублікувало текст державного бюджету на 2016 рік. Спецвипуск № 250 (6254) датований 31 грудня 2015 року. Публікація в парламентській газеті означає, що закон набув чинності.