ua en ru

Україна припиняє авіасполучення з Туркменістаном

Україна припиняє авіасполучення з Туркменістаном Фото: літак компанії "Туркменховайоллари"

Дозвіл на польоти Київ - Ашхабад буде анульовано з 16 серпня

Державна авіаційна служба анулює дозвіл на польоти Київ - Ашхабад для туркменської компанії "Туркменховайоллари". Про це йдеться в повідомленні прес-служби Державіаслужби.

"Оскільки туркменська авіакомпанія експлуатує повітряну лінію Київ-Ашхабад в односторонньому порядку, що суперечить пункту 1 статті 11 Угоди між Урядом України та Урядом Туркменістану про співробітництво в галузі повітряного сполучення від 25.02.1993, Державіаслужба змушена... анулювати по 16.08.2015 дозвіл на виконання польотів авіакомпанії "Туркменховайоллари" за маршрутом Київ - Ашхабад", - йдеться в повідомленні.

В Державіаслужбі розповіли, що 27 липня 2015 р. в Ашхабаді українська і туркменська сторона висловила зацікавленість у розвитку регулярного повітряного сполучення між Україною і Туркменістаном і рекомендували авіакомпаніям обох сторін розглянути питання забезпечення регулярного авіасполучення між Києвом та Ашхабадом. При цьому Туркменська сторона досі не надала призначеної з української сторони авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" дозвіл на здійснення регулярних рейсів за маршрутом Київ - Ашхабад.

У свою чергу авіакомпанія "Туркменховайоллари" вчасно отримала необхідні дозволи від української сторони і безперешкодно відновила польоти в Україну.

Нагадаємо, Міністерство інфраструктури України прийняло рішення про ліквідацію ПРАТ "Авіакомпанія "Авіалінії України" (с. Гора Бориспільського району Київської області).