ua en ru

Голик: про "Велике будівництво" президента знає кожен другий українець

Голик: про "Велике будівництво" президента знає кожен другий українець Фото: Юрій Голик (facebook.com)

52,2% опитаних впевнені в тому, що реалізувати програму необхідно, попри карантин

Кожен другий українець знає про існування національної програми "Велике будівництво". Про це свідчать свіжі дані соцопитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС), передає РБК-Україна.

Так, на питання про те, чи знають респонденти про програму, майже 49% опитаних відповіли ствердно.

Програма "Велике будівництво", ініційована президентом Володимиром Зеленським, передбачає будівництво 100 нових шкіл, 100 дитячих садків, 100 стадіонів та 6500 кілометрів доріг у 2020 році.

Переважна більшість - 52,2% - впевнені в тому, що реалізувати програму необхідно, попри карантин.

На питання про те, які об'єкти респонденти вважають пріоритетними у своєму населеному пункті, майже 50% назвали дороги. Далі йдуть лікарні (42,9%), школи (18,4%), дитячі садки (16,3%), амбулаторії (11,4%), стадіони і спортивні майданчики (7,3%).

Нагадаємо, раніше Юрій Голик повідомив, що для будівництва доріг виділять додаткових 19,3 млрд гривень. Відповідну угоду було підписано 30 квітня між "Укравтодором" та "Укрексімбанком" в присутності президента. Гроші залучаються під державні гарантії.

"Раніше на ремонт доріг "Укравтодору" було виділено 31,5 млрд грн з Дорожнього Фонду та 4,4 млрд грн коштів міжнародних фінансових організацій. Ще 22 млрд грн з Дорожнього Фонду виділено на ремонт і утримання доріг на балансі обласних адміністрацій", - підкреслив Голик.

Як повідомляло РБК-Україна, в рамках інфраструктурного проекту "Велике будівництво" у Полтаві будують з нуля Центр адміністративних послуг (ЦНАП), в якому полтавці зможуть швидко оформити документи, отримати довідку та інші види послуг.