ua en ru

Goldman Sachs допустив збереження низьких цін на нафту протягом 15 років

Goldman Sachs допустив збереження низьких цін на нафту протягом 15 років фото: ціна на нафту може впасти до 20 дол/бар

У компанії вважають, що в середньому нафта буде коштувати близько 50 дол/бар., але може і впасти і до 20 дол/бар

Надлишок нафти може призвести до збереження низьких цін на неї протягом 15 років. Про це пише Bloomberg з посиланням на один з найбільших у світі інвестиційних банків Goldman Sachs.

На думку керівника департаменту аналізу сировинних ринків в цьому банку Джеффрі Каррі, імовірність того, що ціни впадуть до 20 дол/бар., становить менше 50%.

Так, аналітик Goldman Sachs пояснив, що найімовірніші мінімуми цін на нафту будуть досягатися в жовтні-березні, коли НПЗ будуть закриватися на техобслуговування. Він підкреслив, що довгостроковий прогноз банку щодо вартості нафти зберігається на рівні 50 дол/бар.

Каррі додав, що додатковою умовою досягнення мінімальних цін є наявність достатніх нафтових резервів, що призведе до скорочення видобутку в деяких регіонах. Незважаючи на збереження ціни в 50 дол/бар. у довгостроковому періоді, "існують ризики її зниження з урахуванням того, що відбувається на інших сировинних ринках і на макроринках в цілому", - уточнив аналітик.

Нагадаємо, у Міністерстві фінансів Російської Федерації не виключають падіння нафтових цін на світовому ринку до 20 дол. за барель.