ua en ru

Рік тому Порошенко був обраний Президентом України

Рік тому Порошенко був обраний Президентом України Фото: Петро Порошенко виграв вибори Президента рік тому

Як відомо, другий тур на президентських виборах вже не знадобився

Сьогодні виповнюється рік, як Петро Порошенко був обраний Президентом України.

Так, 25 травня 2014 р. в Україні пройшли вибори Президента України, за результатами яких Петро Порошенко набрав 54,7% голосів. Таким чином, другий тур вже не знадобився.

Інавгурація Порошенка пройшла вже 7 червня 2014 р. Тому скоро Україна буде відзначати рік президентства Порошенка.

"Я, Порошенко Петро, ​​волею народу обраний Президентом України, урочисто присягаю на вірність Україні. Зобов'язуюсь усіма своїми справами боронити суверенітет і незалежність України, дбати про благо Вітчизни і добробут Українського народу, обстоювати права і свободи громадян, додержуватися Конституції України і законів України, виконувати свої обов'язки в інтересах усіх співвітчизників, підносити авторитет України у світі", - заявив Порошенко під час присяги.

У церемонії інавгурації Порошенка взяли участь 60 іноземних делегацій, у тому числі Президент Республіки Польща Броніслав Коморовський, Президент Федеративної республіки Німеччина Йоахім Гаук, Федеральний Президент Австрійської республіки Хайнц Фішер, Президент Литовської республіки Даля Грібаускайте, Президент Республіки Білорусь Олександр Лукашенко, віце-президент США Джозеф Байден, генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд, Президент Ради Європи Херман Ван Ромпей та інші.
Відзначимо також, що ще під час передвиборної кампанії Порошенко обіцяв продати свій бізнес. Однак за рік президентства Порошенка інформації про виконання обіцянки поки немає.

Вже у вересні 2014 р український Президент підтвердив, що компанія Rothschild отримала всі повноваження для продажу його бізнесу. Проте у результаті процес затягнувся, зокрема, щодо продажу кондитерської корпорації Roshen.

Повідомлялося, що в покупці активу була зацікавлена ​​швейцарська компанія Nestle, але сторони не зійшлися в ціні. Голова адміністрації Президента України Борис Ложкін, своєю чергою, заявив, що переговори про продаж Roshen тривають, але "попит не просто поганий, а дуже поганий".

20 травня 2015 р. Порошенко, якраз до року свого президентства, пообіцяв за кілька тижнів розкрити деталі продажу свого бізнесу.