ua en ru

ДМС України просить Кабмін знизити ціни на виготовлення закордонного паспорта

Державна міграційна служба України просить Кабінет міністрів сприяти зниженню цін на виготовлення закордонного паспорта. Про це в ході прямої лінії повідомив голова ДМС Сергій Радутний, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ця ініціатива виходить від Поліграфкомбінату, який робить паспорта. Стрибок долара викликав ажіотаж, тому що Поліграфкомбінат матеріали для паспортів, зокрема фарби, елементи для сторінок закуповує в євровалюті. Тому Поліграфкомбінат звернувся до нас з листом про те, що він має намір підвищити ціни. Зараз вже ажіотаж трохи впав, і до нас прийшов вже інший лист. Ціни не ті, що були перший раз, а менші. Але ми все одно направили його в Кабмін і просимо його і Нацбанк втрутитися, щоб ціни залишилися старі або ж, як раніше Кабмін доручив знизити ціни. Ми думаємо, що Кабмін допоможе нам", - сказав Радутний.

Зниження ціни, за його словами, цілком обґрунтоване, оскільки в цьому році заявок на виготовлення закордонного паспорта в 2,5 рази більше.

"У цьому році Поліграфкомбінат в 2,5 рази більше виготовляє паспортів. Збільшення об'єму повинно спричинити за собою зниження ціни", - зазначив Радутний.

Нагадаємо, раніше МЗС України спростував зупинку оформлення біометричних паспортів.