ua en ru

Україна і Болгарія домовилися про будівництво переправи через Дунай

Україна і Болгарія домовилися про будівництво переправи через Дунай Фото: Павло Клімкін

Сторони обговорили можливість залучення фондів Європейського Союзу

Глави МЗС України і Болгарії Павло Клімкін та Даніел Мітов домовилися про будівництво спільного переправи через Дунай. Про це йдеться в повідомленні прес-центру Адміністрації Президента України.

Повідомляється, що під час зустрічі міністри двох країн досягли домовленостей про спільне будівництво переправи через Дунай, яка відкриє шлях з України до Румунії та Болгарії та ремонт дороги Одеса-Рені. Як розповів Павло Клімкін, на порядку денному також стояло питання створення нового бізнес-інкубатора для малого і середнього бізнесу в Болграді. Обговорювалися і теми співпраці в освітній і культурній сферах.

"Під час переговорів болгарська сторона пообіцяла збільшити квоти на навчання у вузах Болгарії українських громадян болгарського походження", - повідомив Клімкін.

За його словами, сторони попередньо обговорили можливість залучення фондів Європейського Союзу до проектів по переправі і ремонту. Остаточно це питання буде обговорюватися на рівні Президентів під час зустрічі Петра Порошенка і Росена Плевналиева, який відвідає Україну з офіційним візитом.

Нагадаємо, раніше Яценюк заявив, що уряд готовий виділити кошти на будівництво дороги Одеса-Рені.