ua en ru

Глави МЗС країн НАТО підтвердять підтримку Україні на зустрічі 1-2 грудня

Глави МЗС країн НАТО підтвердять підтримку Україні на зустрічі 1-2 грудня Фото: Йенс Столтенберг

Також міністри країн НАТО на зустрічі у Брюсселі обговорять мінські домовленістю

Міністри закордонних справ 28 країн НАТО в ході засідання 1-2 грудня в Брюсселі підтвердять політичну підтримку владі України. Про це повідомив генеральний секретар альянсу Йенс Столтенберг, передає РИА Новости.

"Ми підтвердимо нашу політичну підтримку Україні і розглянемо нашу практичну підтримку надання Україні допомоги у модернізації командно-контрольних структур, кібернетичних логістичних можливостей", - зазначив Столтенберг напередодні міністерського засідання комісії Україна-НАТО в середу в Брюсселі.

Він додав, що міністри також обговорять реалізацію мінських угод і висловив занепокоєння з приводу зростання порушень режиму тиші на Донбасі за останній час.

"Ми також обговоримо прогрес і виклики, з якими ми стикаємося щодо імплементації Мінських угод. Ми спостерігали влітку деякі позитивні події, скорочення або щонайменше значну ступінь дотримання угоди про припинення вогню. Нещодавно ми спостерігали зростання порушень, збільшення інтенсивності боїв, це викликає занепокоєння", - сказав генсек НАТО.

Нагадаємо, раніше про підтримку України з боку країн НАТО заявила помічник державного секретаря США у справах Європи і Євразії Вікторія Нуланд.