ua en ru

Глава ВПС США назвала Росію основною загрозою для країни

Глава ВПС США назвала Росію основною загрозою для країни Фото: Дебора Лі Джеймс

У США вважають Росію головною загрозою

Міністр військово-повітряних сил (ВПС) США Дебора Лі Джеймс назвала Росію основною загрозою національній безпеці країни. Про це Джеймс заявила в інтерв'ю агентству Reuters.

"Я вважаю Росію найбільшою загрозою", - заявила Джеймс.

За її словами, рішення підвищити військову присутність США в Європі є відповіддю на "тривожні" дії Росії.

Міністр додала, що американські винищувачі F-16 будуть продовжувати патрулювати повітряний простір сусідніх з Росією держав-членів НАТО.

"Зараз не час демонструвати відсутність рішучості перед обличчям таких дій з боку Росії", - також зазначила Джеймс.

Крім цього, Дебора Джеймс розповіла, що ВПС США намагаються максимально зменшити залежність США від російських ракетних двигунів РД-180, які необхідні для запуску супутників, у тому числі, військових і розвідувальних.

Вона також зазначила, що до військово-повітряним силам пред'являють високі вимоги з урахуванням напруженості у відносинах з Росією та боротьби з екстремістським угрупованням "Ісламську державу". За словами Джеймс, ВПС також працюють над захистом своїх систем від кібератак.

У той же час, Джеймс визнала, що зараз Європа стикається і з іншими труднощами, згадавши про економічні проблеми. При цьому, на її думку, співпраця в оборонному секторі має стати безумовним пріоритетом.

Нагадаємо, в червні Дебора Лі Джеймс заявила, що США розглядає можливість розміщення в Європі винищувачів п'ятого покоління F-22 Raptor.