ua en ru

Голова "Укравтодору" подав у відставку

Голова "Укравтодору" подав у відставку Фото: Сергій Підгайний

Рішення скласти повноваження він пояснив тим, що втомився боротися із системою, а також байдужістю до проблем галузі

Голова Державного агентства автомобільних доріг України ("Укравтодор") Сергій Підгайний 16 вересня 2015 р. написав заяву на звільнення за власним бажанням. Про це повідомляє прес-служба "Укравтодору".

"Дорожнє господарство України потребує негайного реформування системи управління ним та значних капіталовкладень, однак, не дивлячись на це, в галузі - колосальний потенціал, а тому в нового керівництва Укравтодору попереду багато роботи, і, сподіваюся, новому очільнику відомства вдасться його реалізувати", - заявив він.

Як зазначається, своє рішення скласти повноваження він пояснив тим, що втомився боротися із системою, а також байдужістю до проблем галузі, котрі потребують негайного вирішення й осуду з боку громадськості за бездіяльність.

"За складних економічних умов ефективність роботи керівника можна оцінювати лише в співвідношенні "ціна-якість-кількість". В такому форматі ми працювали весь останній рік. Однак, на жаль, як ви знаєте, вирішення більшої частини найгостріших проблем дорожньої галузі України - поза межами компетенції Укравтодору, і потребують активної участі й розуміння з боку інших відомств", - звернувся Підгайний до керівників підрозділів "Укравтодору" під час останньої наради.

Як повідомляється, за орієнтовними підрахунками спеціалістів Держагентства, для того, щоб привести лише автомобільні дороги загального користування державного значення у нормативний експлуатаційний стан, потрібно щонайменше 500 млрд. грн. І це за виключенням мережі доріг і мостів на окупованих територіях Луганської та Донецької областей, а також не беручи до уваги автомобільні дороги місцевого значення, нинішній стан яких набагато гірший за стан опорної дорожньої мережі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що МІУ в 2015 р. планує залучити на ремонт доріг 560 млн дол. від Світового банку.