ua en ru

Глава Пентагону назвав Росію "серйозним викликом" для США та їх союзників у Європі

Глава Пентагону назвав Росію "серйозним викликом" для США та їх союзників у Європі Фото: Міністр оборони США Ештон Картер

Ештон Картер повідомив, що "Росія використовує політичні, економічні і військові засоби для підриву суверенітету і територіальної цілісності сусідніх країн"

Міністр оборони США Ештон Картер назвав Росію "серйозним викликом" для США та їх союзників у Європі. Про це він повідомив, виступаючи на армійській військової конференції у Вашингтоні.

На його думку, Москва "нехтує міжнародними правовими нормами і дестабілізує порядок безпеки в Європі" своїми діями в Криму і в Україні.

У відповідь, за словами Картера, США і їх союзники по НАТО виробили "сильний і збалансований стратегічний підхід", який нещодавно обговорювалося в ході чергової поїздки в Європу.

"Ми зробимо всі необхідні кроки, щоб стримати вороже і дестабілізуючий вплив Росії", - сказав американський міністр. "Стратегічно це для нас нова реальність, і судячи з усього, вона буде зберігатися", - додав він.

В якості умови "припинення ізоляції Росії та визнання її "відповідальною державою" Картер назвав "припинення агресії на сході України", і "виконання зобов'язань за Мінським домовленостями".

Картер нагадав про те, що американські армійські фахівці навчали і продовжують навчати військовослужбовців в Іраку і в Україні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, чергові консультації між РФ і США по Сирії пройдуть 14 жовтня.