ua en ru

Глава МВФ Лагард дала песимістичний прогноз по зростанню світової економіки

Глава МВФ Лагард дала песимістичний прогноз по зростанню світової економіки Фото: Крістін Лагард

За словами Лагард, зростання світової економіки в 2016 році буде розчаруванням і нерівномірним

Перспективи підвищення процентних ставок у США і уповільнення економіки Китаю стануть основними чинниками невизначеності і підвищених ризиків для світової економіки. Про це йдеться в статті для видання Handelsblatt глави Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крістін Лагард, передає Reuters.

За словами Лагард, темпи зростання світової торгівлі значно сповільнилися, а падіння цін на сировину становить проблему для залежать від сировини економік.

"Все це означає, що в 2016 році глобальний ріст буде розчаруванням і нерівномірним", - заявила глава МВФ.

гальмують Зростання, зокрема, низька продуктивність, старіння населення і наслідки світової фінансової кризи.

Лагард вважає, що початок нормалізації монетарної політики США і переорієнтація китайської економіки на внутрішнє споживання були "необхідними і здоровими" змінами, які слід здійснювати по можливості обережно і дбайливо.

Як зазначила голова МФ, більшості розвинених економік, крім США і, можливо, Великобританії, слід продовжувати дотримуватися вільної монетарної політики. Вона також попередила, що зростання облікової ставки ФРС і посилення долара можуть призвести до корпоративних дефолтів, що може, у свою чергу, "заразити" банки і держави.

Нагадаємо, Міжнародний валютний фонд затвердив реформу, що дозволяє кредитувати країни у яких є заборгованість перед офіційними кредиторами.