ua en ru

Глава МВС Великобританії: імміграція шкідлива для суспільства

Глава МВС Великобританії: імміграція шкідлива для суспільства Фото: Тереза Мей

Міністр заявила, що користь, яку мігранти приносять економіці, в кращому випадку близька до нуля

Міністр внутрішніх справ Великобританії Тереза Мей у своїй жорсткій промові на тему мігрантів заявила, що високий рівень імміграції здатний підірвати згуртованість суспільства. Про це повідомляє BBC.

За словами міністра, Британія не потребує припливу мігрантів на нинішньому рівні, підкресливши, що користь, яку вони приносять економіці, в кращому випадку близька до нуля.

Виступаючи на щорічній конференції Консервативної партії, Мей заявила, що хоча Британія і повинна виконувати свій моральний борг перед тими, хто потребує допомоги, їй також необхідна дієва імміграційна система для контролю за прибувають в країну.

Вона закликала виробити підхід до цієї проблеми, який би поєднував ощадливе трезвомыслие з серцевою сострадательностью.

"Коли потік іммігрантів занадто високий, коли зміни відбуваються надто стрімко, неможливо вибудувати згуртоване суспільство. Школам і лікарням, як і ключовим елементам інфраструктури, накшталт транспорту та житлової сфери, стає важко справлятися", - заявила Мей.

Вона також зазначила, що хоче скоротити кількість прохань про притулок, що подаються до Великобританії, і одночасно збільшити число тих, кому надається допомога у найбільш тривожних місцях планети. Вона пообіцяла більш жорстко ставитися до тих, хто просить притулку, прибуваючи у Великобританію з відносно безпечних країн.

Нагадаємо, популярність канцлера Німеччини Ангели Меркель у населення країни падає у зв'язку з прибувають в країну біженцями.