ua en ru

Голова місії ЄС з погранпомощи Україні та Молдові подав у відставку

Голова місії ЄС з погранпомощи Україні та Молдові подав у відставку Фото: Франческо Бастальи

На сайті місії розміщена вакансія на посаду Бастальи

Голова місії Європейського союзу (ЄС) з прикордонної допомоги Україні та Молдові (EUBAM) Франческо Бастальи подав у відставку. Це випливає з вакансії на посаду глави місії, розміщеної на сайті представництва ЄС в Україні, а також самої місії.

EUBAM - місія Європейського союзу з прикордонної допомоги Молдові та Україні розпочала свою діяльність 30 листопада 2005 року у відповідь на спільне звернення Президентів Республіки Молдова і України до Європейської Комісії.

EUBAM - це консультативно-технічний орган, який повністю фінансується Європейським союзом в рамках Європейського інструменту добросусідства і партнерства, мандат якого передбачає нарощування можливостей партнерів, в першу чергу прикордонних і митних відомств, а також інших правоохоронних і державних органів Молдови та України у сфері управління кордонами. При цьому партнером по реалізації виступає Міжнародна організація з міграції.

Нагадаємо, в серпні 2014 р. Кабінет міністрів України схвалив додаткову угоду між урядом України і Європейським союзом до угоди про фінансування питань, пов'язаних з реадмісією в рамках місії EUBAM.