ua en ru

Глава ЛНР: дотримання відведення техніки на Донбасі дозволить перейти до політичних питань

Глава ЛНР: дотримання відведення техніки на Донбасі дозволить перейти до політичних питань ФОТО: АТО

Плотницький підкреслив, що угода про відвід озброєння відкриває можливість відновлення інфраструктури

Дотримання сторонами конфлікту на Донбасі угоди щодо відведення військової техніки калібру менше 100 мм дозволить перейти до прийняття політичних рішень на переговорах контактної групи в Мінську. Про це повідомив глава проголошеної Луганської народної республіки (ЛНР) Ігор Плотницький, передає сепаратистський сайті "ЛуганскИнформЦентр".

"Виконання угоди про відвід озброєння калібру менше 100 мм дозволить перейти в Мінську до прийняття політичних рішень, в першу чергу - до розблокування закону "Про особливий статус". Він повинен заробити. До нього потрібно ще безліч підзаконних актів і законодавчих рішень. У зв'язці з ним повинен бути закон про амністію і припинення всіляких переслідувань учасників війни в Донбасі", - наводить його слова ЛуганскИнформЦентр.

На думку Теслярської, угода про відвід озброєння відкриває також інші можливості для проголошених республік Донбасу. "А саме - початок відновлення інфраструктури. Тих же ліній водопостачання та электроперетоки, відновлення будинків уздовж лінії зіткнення, які постійно обстрілювалися", - вважає глава ЛНР.

Плотницький також підкреслив, що з боку ЛНР виражає постійну зацікавленість в успіху всього мінського процесу.

У той же час Плотницький зазначив, що насторожує факт затягування Києвом відведення озброєнь на Донбасі. "У Києва є для цього ще час згідно з угодою, затягування відведення не може не насторожувати", - сказав глава ЛНР.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ЛНР збирається відвести техніку калібру менше 100 мм з 3 жовтня.