ua en ru

Голова Апеляційного суду Дніпропетровської обл. вимагала від підлеглих виконувати вказівки Корбана, - Сазонов

Голова Апеляційного суду Дніпропетровської області Наталія Деркач погрожувала своїм підлеглим, які приймають судові рішення, що йдуть в розріз з позиціями колишнього заступника губернатора Геннадія Корбана. Про це на своїй сторінці Facebook повідомив відомий журналіст та блогер Кирило Сазонов.

"Лояльні суди потрібні будь-якій владі. Адвокати та цинічні журналісти один одному не для друку спокійно розповідають, що збереглася не тільки система, збереглися кадри. В Києві питання вирішує Портнов і його люди, в суді будь-якого рівня. В Одесі і не тільки - Ківалов головний. У Дніпропетровську треба шукати вихід на Корбана, який дасть доручення голові Апеляційного суду міста Наталії Деркач. Цього ніхто не приховує", - зазначає Сазонов.

Сазонов повідомив, посилаючись на джерело, що тиждень тому голова суду Деркач на нараді зачитала суддям Апеляційного суду звернення колишнього заступника глави ДніпрОДА Геннадія Корбана, в якому йдеться про нібито незаконні рішення місцевих суддів. "Як сміли вони випустити на свободу підприємницю, яку вірний соратник екс-губернатора вирішив заховати за грати, щоб не крутилася під ногами і не заважала віджиму бізнесу. Суддям було сказано, що у місцевого начальника СБУ є запис їхніх переговорів з адвокатами обвинувачених. Так що, деяким суддям доведеться побігати на допити до слідчого, раз забули, хто в Дніпропетровську господар", - написав Сазонов.

Журналіст повідомляє, що Деркач була призначена на посаду ще за минулої влади, але після революції їй вдалося зберегти своє місце.

"Такий виконавчий і вірний "служака" потрібен будь-якому господареві. Деркач дійшла до того, що віддає розпорядження суддям у присутності однієї із сторін по справі! Ось тільки, яке відношення все це має до правосуддя та суддівської незалежності?", - зазначає він.

На думку Сазонова, за останній рік журналісти не побачили реальної люстрації суддівського корпусу, не побачили судових процесів над служителям Феміди.