ua en ru

У гімназії "Київська Русь" обмежено навчальний процес через концентрацію шкідливих речовин, - КМДА

У гімназії "Київська Русь" обмежено навчальний процес через концентрацію шкідливих речовин, - КМДА Фото: гімназія "Київська Русь"

Навчальний заклад на Осокорках ввели в експлуатацію два роки тому

У Дарницькому районі Києва в гімназії "Київська Русь" (житловий масив "Осокорки-Північні") із 22 вересня обмежено навчальний процес. Про це з посиланням на рішення постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій повідомили у прес-службі КМДА.

Як зазначається, рішення обмежити навчальний процес прийнято з урахуванням результатів лабораторних досліджень проб повітря, які провело державна установа "Київський міський лабораторний центр Держсанепідслужби України".

За даними КМДА, зараз прийнято рішення ізолювати приміщення, у яких, згідно з результатами досліджень, виявлено підвищений рівень шкідливих речовин. Крім того, головне управління санітарно-епідеміологічної служби України в м. Києві спільно з управлінням з питань надзвичайних ситуацій департаменту благоустрою та збереження природного середовища КМДА здійснює процес повної лабораторної перевірки всіх приміщень гімназії на предмет вмісту шкідливих речовин та їх концентрації.

За попередніми даними фахівців, незважаючи на те, що навчальний заклад було введено в експлуатацію два роки тому, можливим фактором впливу на забруднення повітря є недотримання будівельних технологій і вимог", - йдеться в повідомленні.

На час перевірки і вимушеної перерви у навчальному процесі для школярів буде організовано роботу чергових груп за межами гімназії, екскурсії та ін.

"У зв'язку із ситуацією, що склалася навколо покриття підлоги в навчальних кабінетах гімназії, до з'ясування офіційних висновків санітарно-епідеміологічних служб Києва у навчальному закладі оголошується день вільного відвідування. Для дітей, які не мають можливості залишитися вдома, будуть організовані екскурсійні групи. Додатково буде оголошено про відкриття чергових груп продовженого дня на території загальноосвітнього навчального закладу №62", - сказано в повідомленні на сайті гімназії "Київська Русь".

Нагадаємо, загальноосвітній навчальний заклад гімназія "Київська Русь" було відкрито 1 вересня 2013 р. Заклад розраховано на 825 учнів (33 класи). Наповнюваність класів - 25 учнів. У чотириповерховій будівлі площею 3 502 кв. м обладнано сучасний харчоблок, актовий зал, кілька спортивних залів, хореографічний зал, тренажерний зал і басейн. У гімназії працюють три комп'ютерних класи, лінгафонні кабінети, арт-студії. Предметні кабінети обладнано інтерактивними комплексами і телевізорами. Окремо створено кабінети кулінарії, ручної праці, студія прикладних мистецтв, студія музичних інструментів, медіацентр і бібліотека.

Навчання в гімназії "Київська Русь" організовано в режимі повного дня, що, як наголошується, дозволяє не тільки розвивати навчальні вміння і навички, а й гармонійно і всебічно розвивати особистість учня. Навчально-виховний процес здійснюється українською мовою. Учні вивчають як предмети російську та англійську мови. За даними столичної влади, гімназія поєднує в собі традиції класичної освіти та інноваційні освітні технології.