ua en ru

У ГФС розповіли, кого не зобов'яжуть ставити касові апарати

У ГФС розповіли, кого не зобов'яжуть ставити касові апарати Фото: касовий апарат

Торговців на ринку не зобов'яжуть мати касові апарати

В Україні торговців на ринку не зобов'яжуть ставити касові апарати. Про це в ході Першого всеукраїнського форуму "Майбутнє ринку готівкового обігу в Україні: прозорість, рівність, відповідальність" в Києві повідомила директор департаменту податкового та митного аудиту Державної фіскальної служби Наталія Рубан, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами Рубан, також не зобов'язані встановлювати РРО (реєстратори розрахункових операцій, - ред.) суб'єкти, які здійснюють розрахункові операції безготівковим способом і фізичні особи платники єдиного податку I та II груп до 1 січня 2016 р.

Також РРО не застосовуються:

- при продажу страв в їдальнях, буфетах, школах;

- при виїзній торгівлі;

- при продажу у кіосках, лотках, розносі газет, журналів;

- при продажу жетонів, проїзних квитків у касах метрополітену. При продажу проїзних документів на залізничному, авіаційному, автомобільному транспорті;

- при продажу квитків у кіно, театри, на концерти та інші видовища;

- при продажу білетів державних лотерей;

- при виконанні всіх банківських послуг, крім операцій з купівлі/продажу іноземної валюти та операцій комерційних агентів банків з прийманням готівки та подальшого її перегляду;

- при торгівлі продуктами власного виробництва юридичними особами, крім торгівлі, громадського харчування, та фізичними особами, платниками єдиного податку.

Нагадаємо, в Мінфіні назвали вартість касового апарату для підприємців.