ua en ru

"Гетьман Сагайдачний" випровадив російський корабель, який вів розвідку поблизу України

"Гетьман Сагайдачний" випровадив російський корабель, який вів розвідку поблизу України Фото: "Гетьман Сагайдачний"

Сторожовий корабель Росії "Ладний" намагався вести розвідку безпосередньо біля територіальних вод України

Військово-морські сили ЗСУ спільно з морською охороною Державної прикордонної служби припинили провокаційні дії з боку бойового корабля Росії. Про це повідомляє одеське видання "Траса Е-95" з посиланням на прес-центр Командування Військово-морських сил ЗСУ.

"3 червня фрегат українських ВМС україни "Гетьман Сагайдачний" в ході виконання завдань у визначеному районі Чорного моря виявив сторожовий корабель Чорноморського флоту Росії "Ладний", який намагався вести розвідку безпосередньо біля територіальних вод України. Крім того, російський корабель дрейфував на рекомендованому шляху руху цивільних суден, що становило загрозу безпеці судноплавства", - йдеться у повідомлення.

Зазначається, що у зв'язку з цим чергові сили флоту були приведені в підвищену ступінь готовності, в море додатково вийшов ракетний катер ВМС України "Прилуки" і базовий тральщик "Генічеськ", в небо піднявся вертоліт Мі-14 морської авіаційної бригади. ДПС також додатково направила в море корабель морської охорони "Миколаїв". Російський корабель "вели" радіотехнічні пости берегової системи спостереження.

"Незабаром "Ладний" був змушений відмовитись від реалізації своїх недружніх планів, і вирушив у зворотному від українського берега напрямку. Фрегат "Гетьман Сагайдачний" випровадив непроханого гостя", - розповіли в Командуванні ВМС.

Нагадаємо, у травні біля кордонів Латвії помічений російський військовий корабель.