ua en ru

Німеччина передасть обладнання військовому госпіталю в Запоріжжі

Німеччина передасть обладнання військовому госпіталю в Запоріжжі Урсула фон дер Ляйєн

Німеччина передасть медичне обладнання військовому госпіталю в Запоріжжі. Про це Президент України Петро Порошенко домовився з міністром оборони Німеччини Урсулою фон дер Ляйєн в ході свого візиту до Німеччини, передає прес-служба Порошенка.

"Ми домовилися з пані міністром про регулярних поїздках німецьких лікарів, які будуть визначати тих поранених українських військових, які потребують якісної медичної допомоги за кордоном. Наше співробітництво в частині передачі медичного обладнання для українських шпиталів також буде ефективно продовжуватися", - зазначив Порошенко.

Першим шпиталем, якому допомагатиме Німеччина, стане лікарня для військовослужбовців в Запоріжжі.

"Ми домовилися, що процес передачі обладнання буде поширено і на інші клініки, де професійні українські лікарі будуть мати можливість більш якісно та ефективно допомагати українським солдатам", - повідомив Президент.

Зазначається, що допомога Міністерства оборони Німеччини військовому госпіталю в Запоріжжі включає: один апарат штучного дихання, два монітори відстеження стану поранених, один електрохірургічний прилад, три медичних транспортних засоби, один фармацевтичний холодильник, три ультразвукових небулайзера і автоматичний прилад вимірювання тиску.