ua en ru

Німеччина домагається головування в G20 у 2017 році

Німеччина домагається головування в G20 у 2017 році Канцлер Німеччини Ангела Меркель

Очікується, що у 2017 році Німеччина займе пост голови "великої двадцятки" - форуму держав з найбільш розвиненоюекономікою і економікою, що розвивається. Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на Der Spiegel.

Видання виправдовує цю думку тим, що за правилами ротації в 2017 році посаду голови повинен зайняти представник Європи, а федеральний канцлер Ангела Меркель і її радник Ларс-Хендрік Реллер протягом останніх тижнів робили інтенсивні зусилля для досягнення даної мети.

У той же час інші європейські країни, що входять в клуб G20, на цей пост претендувати не стали.

Як зазначає видання, Меркель розраховує провести серію передвиборчих акцій на міжнародній арені. В ході численних зустрічей з главами держав і урядів, а також на міністерському рівні, канцлер має намір представити Німеччину як країну, яка зуміла подолати фінансову кризу і вжити заходів для вирішення демографічної проблеми.

Нагадаємо, в кінці березня стало відомо, що співробітник міграційної служби Австралії помилково розкрив особисту інформацію про Президента Росії Володимира Путіна та Президента США Барака Обаму, які брали участь в саміті "великої двадцятки" (G20).