ua en ru

У Німеччині почастішали кібератаки на урядові мережі

У Німеччині почастішали кібератаки на урядові мережі Фото: кібератаки в Німеччині (Lori)

Щоденно фіксується по 20 аналогічних спроб злому

Кібератаки на державні структури Німеччини стають дедалі винахідливішими і ефективнішими. Про це глава Федерального відомства з безпеки у сфері інформаційної техніки (BSI) Арне Шьонбом повідомив в інтерв'ю газеті Bild за вівторок 6 вересня.

За словами Шьонбома, "сьогодні напади на мережі стали більш точними і націленими на певні установи, наприклад на бундестаг".

Як зазначив глава Федерального відомства з безпеки у сфері інформаційної техніки ФРН, його відомство фіксує кожен день по 20 спроб злому урядової мережі. При цьому її "не зламав наразі жоден хакер".

За словами Шьонбома, число кібератак як на приватні мережі, так і на ті, що належать установам, є величезним. Так, кількість спроб злому мережі концерну Volkswagen досягає шести тясяч на день.

Відповідно до проведеного агентством dpa опитування, деякі федеральні землі Німеччини вже зміцнили захист своїх внутрішніх мереж, щоб уникнути нападів хакерів і захистити себе від терористичних загроз. Крім того, в боротьбі з кіберзлочинами німецька влада збільшила штат юристів, слідчих і IT-експертів.

Нагадаємо, як повідомляв тижневик Der Spiegel в січні, хакери атакували бундестаг за дорученням влади РФ.